KEP Kullanımı Hakkında

1- Ebys üzerinden Kurum Dışına evrak gönderilmek istenildiğinde aşağıdaki resimde olduğu gibi  Evrak Ekle -Kurum Dışı Giden Evrak Ekle Seçeneği Tıklanmalıdır.

kd1

2-Evrakın gittiği yer kısmından kamu kuruluşu seçilir. Eğer seçilen kamu kurumunun kep adresi varsa aşağıdaki resimde oklarla gösterilen alana otomatik olarak eklenecektir. Bu durumda evrak son imzadan sonra otomatik olarak kep işlem yetkililerine düşecektir. Kep işlem yetkilileri ilgili evrakı kendi yetkileri ile  karşı kuruma kep ile gönderebilecektir.(Örnekte Kamu Kuruluşu olarak Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü seçilmiştir.)

kep_ekran_alıntısıdır

3-Eğer seçtğiniz kamu kuruluşuna ait bir kep adresi yok ise kep adresi kısmı boş gelecektir. Bu durumda eskiden olduğu gibi ​kurumdışına yazılan evrakınızı imzadan sonra çıktısını alıp posta yada kargo yoluyla göndermeniz gerekmektedir.

• Adres: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 14030 Gölköy Kampüsü / BOLU
  • Tel: +90 374 2541000 /1809/1829 Fax: +90 374 2534526
  • EPosta: ebysibu.edu.tr